Saffransbiskvier

Här kommer ett gott recept för alla er som gillar saffran. Passar perfekt till juletider då saffran har en stark och värmande karaktär. Mycket goda med mandel, vit choklad och den klassiska smörkrämen med smak av saffran.

Botten:
200 g mandelmassa
1 dl socker
1 äggvita

Smörkräm med saffran:
100 g smör
½ dl florsocker
½ g saffran
1 äggula

250 g vit choklad

  • Sätt ugnen på 175 g.
  • Riv mandelmassan, blanda med socker och rör ner äggvitan. Blanda ihop till en slät deg.
  • Klicka ut degen på ett bakplåtspapper på en plåt i små cirklar. Botten kommer flyta ut i ugnen. Grädda i ca tio min och lossna sedan bottnarna för att svalna.
  • Vispa samman smör, florsocker, saffran och äggula till en smet.
  • Vänd bottnarna upp och ned och bred på smörkrämen. Ställ i kylskåp i minst en timma.
  • Smält den vita chokladen i vattenbad, doppa biskvierna och ställ kallt i kylskåp.
  • Servera till eftermiddagsfikat - låt smörkärmen smälta i munnen och saffran värma själen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0