Italiensk tomatsås med rödvin

Här kommer en underbar tomatsås med mycket smak perfekt till pastan eller pizzan. Med infulenser från både Italien och Spanien serverar jag er nu detta recept och önskar er en underbar kväll med medelhavskänslor och massor av vin. 

1  gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stora champinjonernj
1-2 dl svarta oliver
Oregano
Tomatsås(puré, passerade)
1 tsk socker
Rött vin
Hacka lök, vitlök, champinjoner och oliver fint. Stek löken i olivolja tills den är genomskinlig.
Tillsätt oliverna, vitlöken och champinjonerna och fräs någon minut.
Strö över en näve oregano efter smak, rör om och häll sedan över tomatsåsen. Strö över lite socker så tomaten inte sprider beska.
Tillsätt rött vin efter smak och låt såsen småputtra i 20-30 min.
Salta och peppra efter smak och severa med färsk pasta och baguetter.
Se nästa recept för goda, mjuka baguetter.

Happy Halloween!

Snart är det den officiella Halloween-party-dagen. Jag som annars firar denna högtid med lika mycket respekt som kyrkan gör under påsk sitter tyvärr i ett dödläge här med flytt och annat och kan inte njuta just den 31. Har istället bestämt att jag firar under hela nästa vecka med start tisdag. Här kommer det finnas massor av höstrecept och tips på hur man kan fira dödens vecka. Varför inte med The graveyard man? Nästan underförstått är nog hur mycket inspiration jag får till nya böcker av denna högtid. Ett smakprov kan väntas!
Jag återkommer med min halloween till veckan!


Flyttstädning i Alcúdia

Igår var det sista dagen med sol och tid för strandliggande. Det är höst, vilket också betyder att det är tid för att åka till vintern i Sverige. Träden börjar bli gula och även palmerna förändras. Om några dagar lyfter planet och tills dess finns det mycket att göra.

Spansk godis/kakbit från Mercadona (supermarket)

Njuter av en god kaka och städar för fullt. Måste påpeka att flyttstädning är det mest tråkiga som finns... Att städa noggrannare än vad man gör annars och dessutom till någon annan än sig själv.. Piggar dock upp stämningen med Iron maiden och Boney M. Like the comination? 
Känner mig som ett litet barn i ett stort gammalt hus när jag hela tiden upptäcker nya saker (på tiden kanske). Hittade till exempel en fantastisk skulptur inne i eldstaden. Helt otroligt! Tänk om svenskarna någon gång tänkte på detaljer och stil när de byggde lägenheter...



Market in Alcúdia

Lämnar nu Tutankhamon för kvällens efterrätt - Jell-O. Firar med Akhenaton, lingua latina och mannen i soffan. Vädret är kallare men ännu behagligt. Spenderade förmiddagen på Alcúdias marknad. Underbart mysiga söndagar och tisdagar i byns gamla gränder lockar folk från alla håll. Spanjorer och de få turister som ännu är kvar (Ligger på stranden i höstkylan och regnet) samlas på torget i staden för att handla oliver, nötter, kött, kläder, fikabröd, skor och smycken. Glöm svenska marknader - Här är mysfaktorn hög. Nöjt mig med en söt julklapp till syrran och skor till mig själv. Missa INTE marknaden!

Nu återgår jag till min Jell-O och hettiterna. Adios!

(Jell-O med hallonsmak och äppelbitar)

Behind the masquerade

Vi försöker undvika att dö.

Än är det inte hemskt, nu är det värre. Vad som komma skall, det vet vi inte än. Det enda vi vet är det vi ser precis framför oss.

Framtiden dåtiden och världen runt omkring oss, den är suddig för enstaka individer. Vi kan inte betrakta det vi inte ser. Inte ens dit ögat når kan vi förstå.

Så vilka är vi och vad är vi här för?

Som marionetter i ett dockspel.


Bakom masken, vad är vi då?


Jag känner en dödslängtan, men jag är rädd för att dö.

Jag vet vem jag är, men jag blir förvirrad när min identitet sätts på prov.

Vi vet vad vi känner för den vi älskar, men när frestelsen dyker upp blir vi någon annan.

Vad vi är, är det vi inte är. Vad vi önskar, är det vi fruktar. Så vad sker?

Hur kan den mest intelligenta personen vara så osäker medans den största dåren vara så säker?


Svaren är dolda.


Fall is here

Njuter av dagen med en spansk delikatess direkt från mataffären. Finns mycket goda bakelser här, ofta liknande wienerbröd med choklad i, vilka inte går att få tag på i Sverige. Och endast för 1 euro!
Studerar latin för fullt och lyssnar på spännande föreläsningar om arkeologi. Njuter av eftermiddagskaffet och bakelsen i förberedelse på dagens joggningstur. (Om jag ack kunde motstå bakelserna...)

Inser med sorg i hjärtat att livet drastiskt kommer förändras inom en mycket kort tid. Om två veckor sitter jag på planet. Känner förväntning, spänning men också ledsamhet att sommaren är över. Över en natt förändrades luften och solen är svagare. Hösten har nått Alcudia och det är dags att dra sig tillbaka.
Temperaturen varier nu den kommande veckan mellan 26-21 grader. Luften är ganska kylig och det blåser mycket men ändå ligger turisterna som sälar i solen och ska absolut gå ner i det kalla havet. Mallorca är ju ändå Mallorca? Känner mig tacksam över de erfarenheter jag fått och det jag har fått se under sommaren. Har älskat detta ställe sedan jag var 10 år - känslorna är inte förändrade. Nu måste jag ut och njuta.


Have a wonderful day!

Medelhavssallad med Spenat

Idag är det höst. Luften är annorlunda, solen svagare och löven börjar falla. Längtan efter halloween och julen blir starkare. Ser faktiskt fram emot att spendera lite tid i Sverige. 
Åt en mycket god sallad till lunch idag, äkta medelhavssallad - bör provas!

Blandsallad (Här en påse fresca)
1 tomat
Röd & grön paprika
Lite pasta
Hackad spenat eller spenatröra
Ägg
(fetaost, oliver)

Spenatröra:
Spenat
Lök
Mjölk
Salt
Muskotnöt

Tina upp hackad spenat. Stek löken mjuk, salta och häll över spenaten. Häll över lite mjölk och smaksätt med salt, muskotnöt eller ev egna kryddor. Värm upp i stekpanna och låt sedan svalna.
Sallad:
Koka upp pastan med mycket salt och ett ägg. Blanda sallad, hackad tomat och paprika på en tallrik. Salta salladen, blanda i den färdiga pastan och häll över lite olivojla. Blanda salladen med spenatröran och tillsätt ett ägg eller ät vid sidan om. Tillsätt fetaost och oliver för mer smak. Njut a la medelhavet!

Desperate Housewife at Mallorca

Sommaren börjar närma sig sitt slut. Njuter för fullt här den sista månaden medans hjärnan börjar ställa in sig på att åka till den kalla vintern och spendera en tid i Sverige. Har hittat en intressant utbildning som jag funderar på att gå. Förflyttar mig då under ca ett år längre ner i Sverige för att efter examen kunna njuta av arbeten i alla möjliga länder! Utbildningen är också en väg mot våra framtidsplaner. Mer om det lite längre fram.

Avnjuter en vardag som hemmafru på en solig ö i medelhavet. Storhandlingen är avklarad och nu steks bananpankakor till lunch. Hämtade upp ett paket från USA - fantastiska böcker som jag väntat på. 
Imorgon är det den lediga dagen och det firar vi med pizza, öl och mojitos! Kan inte bli bättre. Någon dag ska jag be mannen dela med sig av sin hemlighet, hans mojitos är dem absolut godaste, har inte smakat bättre någonstans. 

Inser med sorg att det snart är tid för att flytta. Som tur är närmar sig halloween vilket ger mig otrolig inspiration både till recept och till mitt skrivande. Snart kommer det upp recept med pumpa här, håll utkik!

Hot soup for a cold day

Har ännu en gång fått uppleva hur det är att vara sjuk på denna ö. Som tur är följde vädret med i min stämning. Är fantastiskt när de regnar och åskar här - känns precis att man är mitt ute på havet. Älskar denna ö!
Känner mig äntligen bättre, så pass att jag orkar laga lite lunch. Värmer upp mig med en underbar soppa och hoppas på lite välmående. Den var mycket god och ger er här nu receptet - en mycket enkel soppa perfekt för de kalla höstdagarna i Sverige!

Hot Soup
Vatten
Mjölk
Champinjoner
Lök
Valfri Buljong
Pasta



Koka upp vatten och tillsätt hackad lök och champinjon. Låt koka nån minut. Sänk värmen och häll i mjölken och buljongen. Rör om tills buljongen spritt sig och häll i pasta. Låt smuttrna några minuter och servera varm.
- Mät upp alla ingredienser efter eget behag. 
- Smaka av och tillsätt mer vatten om så behövs.


Kladdkaka fantastico

The mallorquin desperate housewife is back in the kitchen... Cakes' in the owen and the house smells like sweet delight chocolate. Just a absolute sinful joy...


Tillbaks i köket, denna gång med en härlig kladdkaka. Har provat olika sorters kladdkakor sedan jag var barn och konstigt nog få har varit goda. Under sommaren på Mallorca har jag provat mig fram i kladdkakornas värld och tänkte idag presentera en kladdkaka som höll mycket god standard. Chokladsmaken är fyllig, konsistensen är perfekt kladdig och kakan blev fin. Testa denna kaka, mycket god och en värd ledare i sökandet efter den perfekta kladdkakan!
100 g smör
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
½ tsk salt

Smält smöret i en kastrull. Blanda ägg och socker poröst och blanda sedan försiktigt i resten av ingredienserna. Blanda försiktigt så att luft inte kommer in i kakan och gör den torr. Häll smeten i en smord form och grädda i 175g i 15-20 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Servera med grädde.

Hoppas kakan smakar och att ni kan njuta precis som jag gör nu. Får dock vänta med att trycka i mig denna kaka, fisken och middagen väntar om någon timma. Receptet går direkt till min receptbok, jag hoppas ni finner samma nöje!

Hasta luego!

RSS 2.0