Pannacotta med saffran

Här kommer ännu ett recept med min favoritkrydda - saffran!
Pannacotta må vara den enklaste och vanligaste efterätt men är fortfarande lika god. Kokt grädde är precis vad det låter, ganska mäktigt, och därför är det smart att tillsätta något syrligt som bär, lime eller citron. Detta recept är gott i vinterkylan och är mycket gott att serveras med björnbär eller passionsfrukt.

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
½ g saffran
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
  • Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i ca fem minuter
  • Koka upp grädde, saffran och  socker. Ta bort från plattan.
  • Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och blanda ner dem i grädden så de löses upp. Låt svalna och blanda ner vaniljsockret.
  • Häll upp i portionsformar och låt stå kallt i minst 3- 4 timmar. Toppa med björnbär eller passionsfrukt innan servering. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0