Medelhavssallad med Spenat

Idag är det höst. Luften är annorlunda, solen svagare och löven börjar falla. Längtan efter halloween och julen blir starkare. Ser faktiskt fram emot att spendera lite tid i Sverige. 
Åt en mycket god sallad till lunch idag, äkta medelhavssallad - bör provas!

Blandsallad (Här en påse fresca)
1 tomat
Röd & grön paprika
Lite pasta
Hackad spenat eller spenatröra
Ägg
(fetaost, oliver)

Spenatröra:
Spenat
Lök
Mjölk
Salt
Muskotnöt

Tina upp hackad spenat. Stek löken mjuk, salta och häll över spenaten. Häll över lite mjölk och smaksätt med salt, muskotnöt eller ev egna kryddor. Värm upp i stekpanna och låt sedan svalna.
Sallad:
Koka upp pastan med mycket salt och ett ägg. Blanda sallad, hackad tomat och paprika på en tallrik. Salta salladen, blanda i den färdiga pastan och häll över lite olivojla. Blanda salladen med spenatröran och tillsätt ett ägg eller ät vid sidan om. Tillsätt fetaost och oliver för mer smak. Njut a la medelhavet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0