Fransk citronpaj

I helgen hade vi en underbar fransk afton med god mat och dessert. Serverade en underbar citronpaj som jag verkligen rekomenderar. Här kommer receptet, ursprungligen från receptcentralen. 

Fransk citronpaj:
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 5 msk socker
  • 1 ½ msk maizenastärkelse
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl pressad citron
  • rivet skal av 1 citroner
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl socker

Pajen klar att sättas in i ugnen.

Pajdeg:
Lägg  socker, tärnat smör, mjöl, vatten och ägg i en matberedare och kör till en smulig deg. Forma sedan degen till en boll, platta ut i plastfolie och lägg i kylen en timma. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga botten och förgrädda i 10-12 min. Sänk värmen till 175 grader.
Fyllning:
Vispa äggulor, socker och maizenastärkelse. Blanda i creme fraiche, citronsaft och skal. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 25 min.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och vispa rejält. Bred marängen över citronpajen och grädda i 10 minuter tills pajen fått en gyllenbrun färg.

Servera kall och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0