Sockerkaka med vit choklad och rom

Här kommer ett härligt recept på en annorlunda sockerkaka med en djup smak av vit choklad och en eftersmak av rom. Kakan går även bra att grädda lite kortare och servera som kladdkaka med glass eller grädde till.


100 g smör
125 g vit choklad
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl vetemjöl
2 tsk rom eller ½ tsk romessens

Smält smör tillsammans med choklad på låg värme i en kastrull och låt sedan svalna lite.
Rör ägg och socker lite pösigt. Blanda ner vaniljsocker, rom, salt och vetemjöl. Häll i smöret och chokladen. Rör ihop till en jämn smet och häll i en smord eller klädd form.
Grädda i 175 g i ca 20- 30 minuter tills kakan får en fint bränd yta. Alt; ta ut den när kakan är kladdig i mitten och servera som vit kladdkaka.

Tips: Om du serverar kakan som kladdkaka - servera med glass i någon spännande smak. Kakan är inte överdrivet smakrik och därför passar det utmärkt med en glass till.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0