Bananbröd

200 grader
200 g grahamsmjöl (3,5- 4 dl)
200 g vetemjöl
I tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 bananer
I dl mjölk
2.5 dl yoghurt, vaniljyoghurt för en sötare smak
För ett nyttigare bröd:
Tillsätt fibrer, havregryn, müssli, nötter och torkad frukt.
För ett sötare bröd:
Vaniljyoghurt istället för vanlig yoghurt. (I spanien anväder jag en naturell yoghurt som är sockrad vilket funkar mycket bra), Tillsätt lite vaniljsocker eller häll i lite hackad choklad.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Mosa bananerna och blanda väl ihop med mjölet.
Tillsätt mjölk och yoghurt och rör ihop smeten med lite mer mjöl.
Mjöla ett bakbord med grahamsmjöl och knåda degen till en boll.
Skåra degen, strö över mjöl och havregryn och grädda på en plåt med olivolja i ca 20- 25 minuter tills ytan blivit brun och lite krispig.
Servera det färska brödet varmt med marmelad och ost.