Italiensk tomatsås med rödvin
1 gul lök



Happy Halloween!
Snart är det den officiella Halloween-party-dagen. Jag som annars firar denna högtid med lika mycket respekt som kyrkan gör under påsk sitter tyvärr i ett dödläge här med flytt och annat och kan inte njuta just den 31. Har istället bestämt att jag firar under hela nästa vecka med start tisdag. Här kommer det finnas massor av höstrecept och tips på hur man kan fira dödens vecka. Varför inte med The graveyard man? Nästan underförstått är nog hur mycket inspiration jag får till nya böcker av denna högtid. Ett smakprov kan väntas!
Jag återkommer med min halloween till veckan!

Flyttstädning i Alcúdia

Spansk godis/kakbit från Mercadona (supermarket)
Njuter av en god kaka och städar för fullt. Måste påpeka att flyttstädning är det mest tråkiga som finns... Att städa noggrannare än vad man gör annars och dessutom till någon annan än sig själv.. Piggar dock upp stämningen med Iron maiden och Boney M. Like the comination?
Känner mig som ett litet barn i ett stort gammalt hus när jag hela tiden upptäcker nya saker (på tiden kanske). Hittade till exempel en fantastisk skulptur inne i eldstaden. Helt otroligt! Tänk om svenskarna någon gång tänkte på detaljer och stil när de byggde lägenheter...


Market in Alcúdia
Nu återgår jag till min Jell-O och hettiterna. Adios!

(Jell-O med hallonsmak och äppelbitar)
Behind the masquerade
Vi försöker undvika att dö.
Än är det inte hemskt, nu är det värre. Vad som komma skall, det vet vi inte än. Det enda vi vet är det vi ser precis framför oss.
Framtiden dåtiden och världen runt omkring oss, den är suddig för enstaka individer. Vi kan inte betrakta det vi inte ser. Inte ens dit ögat når kan vi förstå.
Så vilka är vi och vad är vi här för?
Som marionetter i ett dockspel.
Bakom masken, vad är vi då?
Jag känner en dödslängtan, men jag är rädd för att dö.
Jag vet vem jag är, men jag blir förvirrad när min identitet sätts på prov.
Vi vet vad vi känner för den vi älskar, men när frestelsen dyker upp blir vi någon annan.
Vad vi är, är det vi inte är. Vad vi önskar, är det vi fruktar. Så vad sker?
Hur kan den mest intelligenta personen vara så osäker medans den största dåren vara så säker?
Svaren är dolda.
Fall is here
Studerar latin för fullt och lyssnar på spännande föreläsningar om arkeologi. Njuter av eftermiddagskaffet och bakelsen i förberedelse på dagens joggningstur. (Om jag ack kunde motstå bakelserna...)

Inser med sorg i hjärtat att livet drastiskt kommer förändras inom en mycket kort tid. Om två veckor sitter jag på planet. Känner förväntning, spänning men också ledsamhet att sommaren är över. Över en natt förändrades luften och solen är svagare. Hösten har nått Alcudia och det är dags att dra sig tillbaka.
Temperaturen varier nu den kommande veckan mellan 26-21 grader. Luften är ganska kylig och det blåser mycket men ändå ligger turisterna som sälar i solen och ska absolut gå ner i det kalla havet. Mallorca är ju ändå Mallorca? Känner mig tacksam över de erfarenheter jag fått och det jag har fått se under sommaren. Har älskat detta ställe sedan jag var 10 år - känslorna är inte förändrade. Nu måste jag ut och njuta.

Have a wonderful day!
Medelhavssallad med Spenat
Åt en mycket god sallad till lunch idag, äkta medelhavssallad - bör provas!

Blandsallad (Här en påse fresca)
1 tomat
Röd & grön paprika
Lite pasta
Hackad spenat eller spenatröra
Lök
Desperate Housewife at Mallorca
Avnjuter en vardag som hemmafru på en solig ö i medelhavet. Storhandlingen är avklarad och nu steks bananpankakor till lunch. Hämtade upp ett paket från USA - fantastiska böcker som jag väntat på.
Imorgon är det den lediga dagen och det firar vi med pizza, öl och mojitos! Kan inte bli bättre. Någon dag ska jag be mannen dela med sig av sin hemlighet, hans mojitos är dem absolut godaste, har inte smakat bättre någonstans.
Inser med sorg att det snart är tid för att flytta. Som tur är närmar sig halloween vilket ger mig otrolig inspiration både till recept och till mitt skrivande. Snart kommer det upp recept med pumpa här, håll utkik!
Hot soup for a cold day
Känner mig äntligen bättre, så pass att jag orkar laga lite lunch. Värmer upp mig med en underbar soppa och hoppas på lite välmående. Den var mycket god och ger er här nu receptet - en mycket enkel soppa perfekt för de kalla höstdagarna i Sverige!
Hot Soup
Mjölk
Champinjoner
Lök
Valfri Buljong
Pasta


Koka upp vatten och tillsätt hackad lök och champinjon. Låt koka nån minut. Sänk värmen och häll i mjölken och buljongen. Rör om tills buljongen spritt sig och häll i pasta. Låt smuttrna några minuter och servera varm.
- Mät upp alla ingredienser efter eget behag.
- Smaka av och tillsätt mer vatten om så behövs.
Kladdkaka fantastico


Hasta luego!