Thanksgiving Kalkon - Stuffing
En dag sent har vi firat thanksgiving på vårt egna sätt. Har befunnit mig i köket sedan klockan tolv och arbetat med allt från kalkon till paj. Mycket hårt men roligt arbete avlönades med en mycket god middag i familjesällskap. Här kommer lite recept och inspiration!
Hoppas ni hade en trevlig dag!
Kalkonfyllning:
Fryst kalkon på 3-4 kg
Sallad
1 äpple
1 gul lök
Lever från kalkon
Timjan
Rosmarin
4 Hönsbuljongtärningar
150 g smör
4 dl vatten
Tänk på att fryst kalkon behöver 2 dagar att tina i kylskåp eller 1 dag i rumstemperatur.

Bryna hackad lök i en stekpanna och Skär sedan äpplet i bitar. Krydda löken lite med timjan, rosmarin, salt och peppar och blanda ihop med äppelbitarna. Hacka och använd gärna levern från kalkonen i fyllningen. Fyll kalkonen med fyllningen och lägg den på en plåt.
Smält smör, häll i vatten och buljongtärningar och pensla över kalkonen.
Ungsstek kalkonen i 175g i 45 minuter per kg tills kalkonen har fått mycket färg.

Servera gärna med följande förslag
Kommentarer
Trackback