Fransk citronpaj
I helgen hade vi en underbar fransk afton med god mat och dessert. Serverade en underbar citronpaj som jag verkligen rekomenderar. Här kommer receptet, ursprungligen från receptcentralen.
Fransk citronpaj:

Servera kall och njut!
Fransk citronpaj:
- Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 1 ägg
- 2 msk socker
- 1 msk vatten
- Fyllning
- 3 äggulor
- 5 msk socker
- 1 ½ msk maizenastärkelse
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl pressad citron
- rivet skal av 1 citroner
- Maräng
- 3 äggvitor
- 1 ½ dl socker

Pajen klar att sättas in i ugnen.
Pajdeg:
Lägg socker, tärnat smör, mjöl, vatten och ägg i en matberedare och kör till en smulig deg. Forma sedan degen till en boll, platta ut i plastfolie och lägg i kylen en timma. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga botten och förgrädda i 10-12 min. Sänk värmen till 175 grader.
Fyllning:
Lägg socker, tärnat smör, mjöl, vatten och ägg i en matberedare och kör till en smulig deg. Forma sedan degen till en boll, platta ut i plastfolie och lägg i kylen en timma. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga botten och förgrädda i 10-12 min. Sänk värmen till 175 grader.
Fyllning:
Vispa äggulor, socker och maizenastärkelse. Blanda i creme fraiche, citronsaft och skal. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 25 min.
Maräng:
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och vispa rejält. Bred marängen över citronpajen och grädda i 10 minuter tills pajen fått en gyllenbrun färg.

Servera kall och njut!
Kommentarer
Trackback